Privacy

YPS Travel respecteert uw privacy en zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven. Alle informatie aangaande persoonlijke gegevens vindt u in ons privacybeleid.
U heeft het recht om uw gegevens in te zien, te laten corrigeren of verwijderen. Om misbruik te voorkomen vragen wij identificatie.

Boekingsvoorwaarden YPS Travel

Indien u een reservering maakt, betekent dit dat u akkoord gaat met de voorwaarden en het privacybeleid van YPS Travel alsmede de voorwaarden van de uitvoerende touroperator cq. leverancier. Het is daarom belangrijk dat u deze voorwaarden goed heeft gelezen alvorens de boeking te maken. YPS Travel gaat ervan uit dat u de reisinformatie in uw vakantieaanbod heeft gelezen. Hieronder vindt u de verschillende voorwaarden die worden gehanteerd.

Reserveren

Op het moment dat u alle gegevens heeft doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, beschouwt YPS Travel dit als een definitieve boeking. Bij wijzigingen en/of annuleringen worden de voorwaarden van de uitvoerende touroperator gehanteerd.

Herroeping aanbod

Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend en kan zo nodig door deze worden herroepen. Herroeping wegens correctie van fouten in de berekening van de reissom of van andere fouten is toegestaan. De herroeping dient zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 8 (reizen naar Europa en de Middellandse Zeelanden) resp. 16 (reizen naar overige bestemmingen) kantooruren na aanvaarding te geschieden onder opgaaf van redenen. De reiziger heeft in dat geval recht op onverwijlde restitutie van eventueel betaalde gelden.

Reisdocumenten

Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. In sommige landen dient uw paspoort na thuiskomst nog een bepaald aantal maanden geldig te zijn.
Het over de juiste reispapieren beschikken, is te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid. YPS Travel kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
Controleert u ook of een visum voor uw bestemming vereist is? U kunt dit gemakkelijk via de website van YPS Travel raadplegen.

Let op dat u uw namen volgens het reisdocument invoert tijdens de reservering, u dient uw eerste naam en uw achternaam in te vullen, voor getrouwde dames dient de meisjesnaam ingevuld te worden. Vul geen roepnamen en/of andere voornamen in! Voeg ook nooit e/v (echtgenoot van) toe! Deze fouten kunnen erg kostbaar worden indien het gewijzigd moet worden!

Reisduur

Houd er rekening mee dat de reisdagen altijd meetellen bij het bepalen van de reisduur. Bij een 8-daagse reis bent u dus 7 nachten op de bestemming. Het kan voorkomen dat u door ongunstige vluchttijden bij chartermaatschappijen (altijd onder voorbehoud) niet de volledige reisduur op de bestemming bent. YPS Travel kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongunstige vluchttijden.

Wilt u vluchttijden met meer zekerheid? Dan zijn lijndienstvluchten iets voor u! Deze tijden wijzigen normaliter niet, met uitzonderingen bij bijv. een afhandelingsverbod door slecht weer, ongeplande mankementen etc.

Betalingsvoorwaarden

Betaling van uw reis kunt u via iDEAL, Bancontact of overschrijving voldoen. Voor losse producten, vliegtickets, hotels, autohuur, visa, entreebewijzen, losse tickets en segmentenreizen dient u de reissom direct te voldoen. Betalingen voor YPS Travel worden afgehandeld door Mollie Payments.

Voor pakketreizen geldt dat u een aanbetaling dient te voldoen van 25% van de totale reissom + de boekingskosten. Wanneer u binnen 7 weken vertrekt, dient u direct het totaalbedrag te voldoen. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-reisvoorwaarden, daar YPS Travel hier niet bij is aangesloten.

Betaalt u niet voor de vervaldatum van uw factuur? Dan sturen wij u graag een herinnering. Betaalt u wederom niet binnen 24 uur dan kunnen wij de boeking annuleren (indien geen annuleringskosten) of krijgt u een aanmaning met kosten van 20 euro per dag gedurende één week. Daarna zullen wij uw boeking tegen de annuleringskosten annuleren en de zaak aan een incassobureau overdragen.

YPS Travel & TIDS

YPS Travel is erkend door IATA’s Travel Industry Designator Service. Als reisbemiddelaar zijn wij opgenomen in het TIDS-programma, dit betekent dat wij naar behoren zijn doorgelicht door IATA en voldoen aan alle branchevereisten. Dit houdt ook in dat wij toegang hebben tot een breed netwerk van leveranciers in de reisindustrie om reizen te boeken.

Reis-/Annuleringsverzekering

U vindt de uitgebreide polisvoorwaarden op de pagina waar u de reisverzekering kunt afsluiten. U kunt de reisverzekering tot een dag voor vertrek nog afsluiten!
Let op: Een annuleringsverzekering afsluiten is mogelijk tot maximaal 7 dagen na de boeking!

Laatste update: 26 oktober 2020